نمای فریم لس
Frameless System
نمای فریم لس نوعی دیگر از نماهای شیشه ای ساختمان میباشد . نمای فریم لس یه طور کلی به طیف های متنوعی تقسیم بندی میشود .
شالوده و یا کانسپت اصلی این نوع نماهای شیشه ای ، ایجاد سطح گسترده ای از نمای شیشه ای بدون استفاده ( و یا با کمترین استفاده ) از پروفیل های فلزی در نمای بیرونی ساختمان است . بسته به نوع سیستم مورد استفاده ، سازه اصلی نمای فریم لس میتواند از آهن ، چوب و الومینیوم ( و یا ترکیب آنها ) تشکیل گردد ، که پس از تشکیل سازه اصلی میتوان از شیشه و یا سایر متریال های غالبا شفاف برای پر کردن فضای داخلی سازه اصلی بهره برد .
نمای فریم لس در اصطلاح لغوی به معنای نمای فاقد فریم میباشد ولی در بحث کاربردی به نماهایی گفته میشود که در نمای بیرونی ساختمان هیچگونه پروفیلی دیده نشود و یا کمترین میزان استفاده از پروفیل جهت نگهدارنگی شیشه ها در داخل قاب ها مورد استفاده قرار بگیرد .
دید داخلی سازه اصلی نمای فریم لس مانند سایر نماهای دیگر است ولی با توجه به یکدستی دید شیشه ها در نمای بیرونی نما ، این نوع نماها مورد استقبال طراحان و کارفرمایان پروژه های ساختمانی قرارگرفته است .
سیستم نمای فریم لس – یوچنلی
یکی از زیرشاخه های اصلی نمای کرتین وال نمای فریم لس – یوچنلی میباشد . در این سیستم از پروفیل های آلومینیومی تولید شده به روش اکسترودی ( با ابعاد مختلف بسته به ارتفاع و بارهای وارده بر نما ) استفاده میگردد که به صورت عمودی و افقی جهت ایجاد سازه اصلی نمای فریم لس مورد استفاده قرار میگیرد .
نحوه اتصال نمای فریم لس به سازه اصلی به مانند سایر نماهای شیشه ای استاندارد به روش پیچ و مهره ای میباشد که اصولا با استفاده از نبشی و براکت ( دارای سوراخ لوبیایی ) و پیچ و مهره و واشر فنری به سازه اصلی ساختمان متصل میگردد .
این نوع اتصال دارای قابلیت دفع مخاطرات مربوط به زلزله و تکانه های ناشی از تحرکات انی ساختمان میباشد .مانند سایر پروفیل های آلومینیومی میتوان در رنگ امیزی پروفیل های آلومینیومی این نوع نمای شیشه ای نیز از طیف های گسترده رنگی ( رنگ های پودری الکترواستاتیک – دکورال و آنادایز ) استفاده نمود .
همچنین شیشه های مورد استفاده در این نوع نمای شیشه ای در مینییم حالت بایستی به صورت سکوریت در نطر گرفته شده که با اسپیسرهای با نام یو چنل ( که خود به ۲ دسته گسسته و پیوسته تقسیم میگردد ) و چسبهای استراکچرال مخصوص دوجداره سازی میگردد .
پس از آماده سازی شیشه های نمای فریم لس یوچنلی ، جهت نصب آنها بر روی قاب های آلومینیومی از پروفیل آلومینیوم به نام فیکسچر شیشه استفاده می شود .
بدین صورت که فیکسچر برروی نوک دماغه پروفیل عمودی یا افقی کرتن وال پیج می شود و لبه آن در داخل پوچنل (که درون شیشه ۲ جداره است) گیردار می گردد و پس از آن لاستیک مخصوص ( و چسب سیلیکونی انتی یو وی ) با عرض ۲۰ میلیمترجهت فینیشینگ و اب بندی مورد استفاده قرار میگیرد .
در این سیستم هیج گونه درپوش و یا نگهدارنده ای از بیرون بر روی فریم لس استفاده نمی شود و فقط چسب سیلیکونی انتی یو وی ( با عرض ۲۰ میلیمتر ) از بیرون نما در فواصل بین شیشه ها قابل رویت خواهد بود .
محاسن نمای فریم لس
از محاسن نمای فریم لس – یوچنلی میتوان به ایجاد سطح گسترده ای از شیشه در سطح نمای خارجی نمای ساختمان اشاره نمود که باعث ایجاد حس یکپارچگی شیشه ای در نمای ساختمان میگردد .
از معایب قابل ذکر در نمای فریم لس – یوچنلی میتوان به مواردی نظیر فقدان بادخور قابل ملاحظه بین شیشه های و فیکسرهای نگهدارنده شیشه در نمای فریم لس – یوچنلی و در نتیجه احتمال شکست شیشه ها در نما اشاره نمود .
همچنین با توجه به اینکه چسب سیلیکونی پایانی که در فواصل ( غالبا ۲۰ میلیمتری ) شیشه ها توسط ابزار دستی زده میشود ، در صورت عدم اجرا و پرداخت مناسب ، زیبایی نما زیر سوال خواهد بود .
در پایان میتوان گفت مهمترین نکته در اجرای نمای فریم لس – یوچنلی ، استفاده از چسب های با قابلیت کشسانی و چسبندگی بالا و مقاوم در برابر شرایط جوی مختلف میباشد .
همانطور که در دیتیل نمای فریم لس – یوچنلی دیده میشود ، شیشه لایه بیرونی فقط و فقط توسط چسب مورد بحث به سازه اصلی نما وصل شده است.
به همین دلیل استفاده از چسب مناسب در ۲ جداره سازی شیشه های نمای فریم لس – یوچنلی دارای درجه بالایی از اهمیت میباشد .
نمای فریملس – یو چنل
:: برچسبها:
نمای فریم لس, ,
:: بازدید از این مطلب : 23
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0